Борисов не обеща редовни плащания на лекарите



Плащанията към болниците ще са неритмични, докато се съберат вересиите, трупани от държавата в продължение на 20 години. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Кюстендил, където днес посети многопрофилната болница "Д-р Никола Василиев".

На въпрос как би коментирал, че лекарите избраха деня на професионалния си празник за символичен протест, премиерът каза, че това, което вижда в Кюстендил, е, че "докторите си работят". Според него на места ги подтикват да протестират, в което той съзира желание да се "извиват ръцете" в момент, в който всички виждат, че парите в държавата са изхарчени по безобразен начин. "Ние даваме максимума от това, което имаме като възможност, и реформата ще продължи, заяви министър-председателят. Желая на всички лекари честит празник и да не се подвеждат", каза той.
Борисов откри обновените отделения по травматология, неврология, хирургия и вътрешни болести, съобщи БТА. Около 500 000 лв. са отпуснати от Министерството на здравеопазването за ремонта в лечебното заведение. 

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар