Украински кораб се блъсна в Дунав мост



Българският кораб "Бургас" е заседнал край Италия след буря в Йонийско море

Р. Дунав край Лом

Украински кораб се е блъснал в Дунав мост край Русе.
Причините за инцидента, който е станал вчера, са били високото ниво на река Дунав и силното течение. 
Три кораба на Българско речно плаване са участвали в спасителната операция. Украинският тласкач "Улан Батор" е пътувал с шест натоварени секции. След сблъсъка капитанът е подал сигнал за бедствие.
Към катастрофата са се отправили корабите на БРП "Васил Левски”, "Хаджи Димитър" и "Мадара". Спасителната акция е завършила след шест часа.
Случаят ще се разследва от румънските речни власти, тъй като инцидентът е станал в техни води.
Българският кораб "Бургас" е заседнал на плажа в Кастеланета Марина край Таранто след буря в Йонийско море. Корабът с екипаж от 19 души има водоизместимост над 7 хиляди тона и е дълъг 123 метра.
Бил е закотвен на рейда, след като е разтоварил метали, предназначени за най-големия металургичен комплекс в Европа - заводите за стомана "Илва" в Таранто.
Обстановката е под контрола на командването на бреговата охрана в порт Таранто и се очаква намесата на кораби от ВМС на Италия за изтеглянето на "Бургас", съобщи агенция АДЖИ.
Според нон-стоп новинарската емисия на Италианската национална телевизия "РАИнюз24" катерите и влекачите на бреговата охрана са били затруднени от лошото време при осъществяване на спасителната операция.
Няма данни за пострадали сред екипажа на "Бургас".

Източник vesti.bg




По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар