Барса отново превзе ''Сантяго Бернабеу''



Отборът на Барселона победиРеал Мадрид с 2:0 в класическото дерби на Испания в среща от 31-ия кръг в Примера дивисион, играна на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Двубоят започна равностойно, като двете единайсеторки водеха здрава битка в средата на терена и действаха много внимателно в защита, целейкида не допуснат грешка, която да бъде сурово наказана от съперника.
В 16-ата минута каталунците получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар недалеч от наказателното поле на Кралсия клуб. Зад топката застана Даниел Алвеш, който избра директния обстрел, но прати топката над вратата на домакините в аут.
В 23-ата минута Марсело проби през средата в половината на Барселона и подаде към Шаби Алонсо който пробва изстрел от около 20 метра, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Виктор Валдес.
Постепенно гостите от Каталуния овладяха средата на терена и станаха пълни господари на двубоя, диктувайки темпото и налагайки своя стил на игра. Така се стигна до 33-ата минута, когато резултатът на "Сантяго Бернабеу" бе открит. Попадението бе във врата на Реал, а голмайстор бе Лионел Меси, който бе изведен зад отбраната на съперника с хубав пас на Шави - 0:1.
Пет минути по-късно "белите" имаха добра възможност да върнат гола, когато Шаби Алонсо засече с глава центриране от корнер и стреля, но прати топката на сантиметри над вратата на съперника. Впоследствие се оказа, че е бил и в засада, така че дори да се беше стигнало до попадение, то щеше да бъде отменено.
Четири минути преди края на първото полувреме Серхио Рамос хвърли далечен пас към Гонсало Игуаин в предни позиции. Жерар Пике изпусна нападателя на Кралския клуб, който се озова очи в очи с Виктор Валдес и стреля, но изключително неточно и прати коженото кълбо високо над целта.
През второто полувреме ситуацията на терена не се промени кой знае колко и отново действията на каталунците бяха по-опасни. В 52-ата минута Марсело стреля от границите на наказателното поле на Барса, но Виктор Валдес спокойно улови топката.
Четири минути по-късно гостите удвоиха преднината си. Отново Шави се отличи с добро извеждащо подаване, този път към Педро Родригес, който се озова сам срещу Икер Касияс и прати топката в мрежата на Реал за 0:2.
Последва незабавен отговор на "белия балет", като Валдес трябваше да се справя с изстрели на Гаго и Игуаин, които не го затрудниха с нищо. В 59-ата минута Рафаел ван дер Ваарт се озова сам срещу стража на Барселона, който излезе да го пресрещне, но холандецът стреля право в тялото на вратаря и пропиля добрата възможност за намаляване на резултата.
В 62-ата и 65-ата минути Кристиано Роналдо на два пъти опита да се разпише след изпълнение на пряк свободен удар, но и двата пъти не успя да застраши сериозно вратата на каталунците. 
Така се стигна до 72-ата минута, когато Лионел Меси отново бе изведен сам срещу Икер Касияс, но този път националният страж на Испания показа отличен рефлекс и успя да опази вратата си. 
Четири минути преди края на редовното време, влезлият като резерва Раул успя да намали преднината на Барса, но попадението му бе отменено, тъй като при головата атака друга резерва на Реал - Карим Бензема игра с ръка.
В крайна сметка всички опити на Кралския клуб да стигне до попадение завършиха с неуспех и така Барселона се оттегли с крайния успех и трите точки, които го изкачват на върха във временното класиране. Мадридчани пък вече втора година нямат победа над вечния съперник в "Ел Класико".

Източник sportni.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар