"Интер" е на крачка от финала в Шампионската лига след 3:1 срещу "Барселона"



Италианският шампион "Интер" направи огромна крачка към финала в Шампионската лига, след като победи с 3:1 като домакин миналогодишния носител на трофея "Барселона". "Нерадзурите" стигнаха до успеха, въпреки че до 30-ата минута губеха с 0:1 и са с доста по-големи шансове да се класират за битката за трофея от каталунците.
Гостите имаха доста положения да отбележат, но се възползваха само от едно от тях. Италианците обаче бяха почти стопроцентови при реализирането на ситуациите си и са само на един мач от заветния финал в надпреварата.
Педро Родригес даде преднина за "блаугранас" в 19-ата минута, но след това попаденията на Снайдер в 30-ата, Майкон в 48-ата и Диего Милито в 61-ата донесоха успеха за италианския шампион. Ако запазят преднината си от този сблъсък, възпитаниците на Жозе Моуриньо ще се класират за първия си финал в Шампионската лига.
Двубоят на "Сан Сиро" започна с тактическо надлъгване между двата отбора и първата опасност пред едната от двете врати дойде едва в 17-ата минута. Тогава Самуел Ето'о стреля от границите на наказателното поле, но Виктор Валдес отрази удара му, а добавката на Милито излезе в аут.
Веднага след това дойде и първата опасност за "Барселона", която се превърна и в гол. Бившият играч на "Интер" Максуел проби по левия фланг, където нямаше кой да го спре, подаде към непокрития Педро Родригес и той с прецизен удар откри резултата.

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар