СЕМ: Агресиите и голотиите от Big Brother - след 23 ч.



Регулаторът плаши Нова телевизия със сериозни санкции

Съветът за електронни медии (СЕМ) изпрати до Нова тв становище от наблюдението на регулатора на риалити формата Big Brother Family.
В писмото, подписано от председателя на СЕМ доц. Георги Лозанов и адресирано до Карл Якоб Андерсон, изп. директор на медията, се отбелязва, че е установено излъчването на сцени, съдържащи прояви на вербална и физическа агресия между участниците в шоуто.
"Подобни епизоди са заплаха за физическото, психическото и моралното развитие на децата – участници в предаването и потенциални негови зрители", пишат от регулатора.
СЕМ настоява Нова тв стриктно да спазва законовите разпоредби, защитаващи децата от вредно медийно съдържание.
Медийните експерти настояват още елементите от шоуто "с възможно вредно въздействие върху детската аудитория да не бъдат излъчвани преди 23,00 часа".
"В полза на това ще е и по-балансираният подбор на участниците, който да отговори на предварителна заявка на предаването, че ще е представително за българското семейство днес", пишат още от СЕМ.
Накрая регулаторът твърди, че ако медията не пристъпи към промени в шоуто, Съветът ще пристъпи към административно-наказателни действия, предвидени в Закона за радиото и телевизията.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар