Путин посети мястото на авиокатастрофата край Смоленск



Руският премиер Владимир Путин огледа мястото, където днес катастрофирасамолетът на полския президент Лех Качински, предаде ИТАР-ТАСС. Загинаха всичките 97 души, намирали се на борда.

Премиерът Владимир Путин, министърът на извънредните ситуации Сергей Шойгу и заместник мин.-председателят Сергей Иванов на мястото на катастрофата край Смоленск.
Спасителните екипи продължават да разчистват останките от самолета и да вадят телата на загиналите, съобщава агенцията.
Междувременно започна изпращането в Москва на първите тела на загиналите в катастрофата край Смоленск.
Путин, който е начело на специалната руска правителствена комисия, която ще разследва катастрофата, заяви на съвещание на оперативния щаб на мястото на трагедията, че руските ведомства трябва да направят всичко необходимо, за да окажат помощ на роднините на загиналите, които ще пристигнат в Москва за разпознаване на жертвите. Необходимо е да се направи и необходимото, за да може в най-кратки срокове да се изяснят причините за трагедията, каза руският премиер.
Братът близнак на Лех Качински, бившият премиер и председател на партията "Право и справедливост" Ярослав Качински пристигна в беларуския град Витебск, откъдето ще продължи за мястото на катастрофата. С него пътуват и роднини на някои от загиналите членове на официалната полска делегация. По решение на властите в Беларус те всички са минали границата без визи, всички гранични формалности бяха извършени много бързо. От Витебск те са продължили с коли за Смоленск.
Във Витебск се очаква скоро да кацне още един самолет с близки на загиналите и полски специалисти, които ще участват в разследването на причините за катастрофата.

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар