Левски вижда светлина след успех над Локо Пд




Пред близо 3000 зрители на стадион "Георги Аспарухов" в София Левски победи с 2:0 тима на Локомотив Пловдив в двубой от 23-ия кръг на "А" футболната ни група. Точни за домакините бяха Петър Петраш в самия край на първото полувреме и Мирослав Антонов, който затвърди успеха на "сините" в 70-та минута на двубоя. 

Възпитаниците на Георги Иванов прекъснаха серията си от три срещи без успех и събраха 40 точки, с което запазиха петото си място с пасив от 4 точки зад третия ЦСКА. "Смърфовете" останаха на 12-то място с 22 точки.
Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на трагично загиналия днес в самолетна катастрофа президент на Полша Лех Качински, неговата съпруга и редицата високопоставени представители на полските власти.
Заради натрупани картони на терена не се появиха Георги Мечечиев и Йордан Тодоров, а в игра за състава на Левски след продължителна контузия се завърна Владимир Гаджев.
Началото на двубоя се оказа изключително силно за домакините, като още във втората минута гредата спаси Ставрев след центриране на Йовов от корнер. До средата на първото полувреме стражът на "черно-белите" бе обстрелван от Даксон, Гаджев, Сърмов, Йовов и Ники Димитров, но точните намеси на Ставрев запазиха вратата му суха.
В 29-та минута Здравко Лазаров имаше страхотен шанс да отбележи, след като Милиев подаде неточно към Бензукан, но нападателят стреля неточно и не успя да застраши Георги Петков. Минути по-късно гредата спаси "синия" страж, след хубав удар с глава на Гара Дембеле.
До края на първата част и пред двете врати имаше добри положения и бе трудно да се определи кой е водещият отбор. В самия край на даденото от съдията продължение Петър Петраш успя да осигури преднина на своя тим, след като се възползва от неразчетено излизане на Ставрев, надскочи всички и отбеляза с глава за 1:0. Това бе първо попадение за словака със синия екип, а за Левски - едва второто вкарано с глава.
В началото на втората част Дембеле се възползва от подхлъзване на Минев, отне топката и центрира отдясно, но Даксон засече с плонж и прати кълбото на сантиметри от страничната греда.
Последваха силни минути за домакините, като първо в 52-та минута Петраш, а четири минути по-късно и Седрик Бардон успяха да застрашат сериозно вратата на Локомотив Пловдив. Добрите намеси на Ставрев все пак успяха да предотвратят още един гол във вратата на "смърфовете".
В 70-та минута обаче точен за домакините бе Мирослав Антонов, който стреля силно и технично от дъгата пред наказателното поле, за да увеличи преднината на своя тим на два гола. Три минути по-късно "железничарите" имаха добро положение, след като Дембеле се пребори за топката и подаде към Том, но Петраш се намеси и предотврати опасността.
До края пред двете врати имаше още няколко възможности за ново попадение, но до такова така и не се стигна и домакините от Левски се поздравиха с крайното 2:0.

Среща от 23-ия кръг на първенството на България в "А" група:

Левски - Локомотив (Пловдив) - 2:0 (1:0)

голмайстори: 1:0 Петер Петраш 45+3, 2:0 Мирослав Антонов 70

стадион: "Георги Аспарухов"
зрители: 3000
главен съдия: Кольо Данев
жълти картони: Седрик Бардон (Левски), Лъчезар Балтанов (Левски), Петър Кюмюрджиев (Локомотив)

състави:

Левски - Петков, Петраш, Милиев, Бензукан, Минев, Сърмов, Гаджев (58-Антонов), Бардон (74-Александров), Жоазиньо, Йовов (69-Балтанов), Николай Димитров 

Локомотив (Пловдив) - Ставрев, Йошев, Бенжелюн, Котев, Кюмюрджиев (85-Ерош), Чипев (65-Трифонов), Том, Даксон, Кики, Лазаров, Дембеле

Източник sportni.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар