Чужди телевизии вече се интересуват от А група



Румънската телевизия Sport.ro ще започне редовно да излъчва мачове на ЦСКА заради присъствието на треньора Йоан Андоне и футболистите Даниел Панку и Флорентин Петре. Пийпълметричните данни показвали добри резултати от пробните предавания и ръководството й е решило да продължи напред.
Основното внимание на румънците привличат нападателят на ЦСКА Даниел Панку (с номер 23) и сънародниците му Йоан Андоне и Флорентин Петре, които също са при червените от януари

Pro.bg, която държи телевизионните права на А група, се е договорила с колегите си за лиценза. "Не мога да ви кажа колко ще получим, защото това е тайна", коментира изпълнителният директор на Ring.bg Ивайло Гюров пред dnevnik.bg.
ЦСКА е привлякъл интереса на зрителите в Румъния още от първия опит. Sport.ro започна с обширен репортаж на мача на червените с "Локомотив" (Пд) (3:2). Данните показват, че материалът е предизвикал огромен интерес сред румънските фенове, а резултатите сочат 0.7 рейтинг и 2% пазарен дял, като репортажът е гледан от мъже между 18-49 години.
Удовлетворена от резултатите, румънската телевизия реши да плати и да излъчи на живо "Берое" - ЦСКА (0:0). Той е постигнал следните резултати: 1.1 рейтинг и 5% пазарен дял. От Sport.ro възлагат големи очаквания на дербито ЦСКА - "Левски" на 27 март, както и на двубоя на червените с "Литекс" на 21 април.
Гюров уточни, че интересът към червените лесно може да се обясни с известността на Андоне, Петре и Панку в Румъния. Той обаче уточни, че не само пристигането им на "Българска армия" е повлияло на подписването на договора със Sport.ro. "Още миналия полусезон румънската телевизия излъчи няколко мача от А група. Сега просто търсенето е по-голямо и е насочено към ЦСКА."
Червените няма да получат допълнителен бонус към парите, които годишно ПФЛ разпределя между клубовете от ТВ права за това, че привличат интереса на румънците. "Плащаме прекалено много за качеството на футбола, който получаваме, и няма причина да даваме допълнителни средства на ЦСКА", каза Гюров.
Изпълнителният директор на Ring.bg каза също, че се водят преговори с телевизии и от други страни. "Има интерес към българското първенство", заяви той, но не пожела да разкрие от кои страни са те.

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар