Янев с ултиматум към Борисов



Лидерът на РЗС напомня, че държи мнозинството за импийчмънта

Снимка: БГНЕС

Яне Янев постави ултиматум на Бойко Борисов - до 17.00 часа във вторник да се откаже от думите си, че основна причина за искане на импийчмънт са критиките на Първанов срещу правителството, или РЗС ще саботират процедурата. 
РЗС няма да участва и няма да позволи да се състои дебат в пленарна зала в подкрепа на правителството на Борисов в рамките на процедурата по импийчмънт, заяви на пресконференция Янев.
Лидерът на РЗС напомни, че ключът към квалифицираното мнозинство в 41-то Народно събрание се държи от неговите хора. 
Няма да позволим Борисов да ни използва като инструмент за рекет на всички, които критикуват правителството, заяви Яне Янев. Изключително некоректно и дълбоко непочтено било да се подменят мотивите за импийчмънт във вече стартирала процедура. 
"Еднозначна заявка за пълно незачитане на демокрацията в България и за установяване на едноличен тоталитарен режим" нарече вчерашното изказване на премиера заместник-председателят на РЗС Атанас Семов. 
По - нататъшното тълкуване на Семов: министър-председателят заявява, че е готов да търси разправа с всеки, несъгласен с неговото правителство, а нарушаването на конституцията може да остане ненаказано, ако си съгласен с правителството. 

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар