Булката попречи на депутат да подкрепи импийчмънта



41 страници с мотиви и подписи са внесени в деловодството на НС

Само един депутат от неформалното мнозинство не се е подписал под искането за предсрочно прекратяване на правомощията на президента Георги Първанов. 
Това е депутатът от „Атака“ Камен Петков, който не се е подписал не защото подкрепя президента, а защото е на сватбено пътешествие със съпругата си. 
41 страници със 161 подписа и мотиви за искането за импийчмънт бяха внесени в деловодството на Народното събрание. 
Красимир Велчев от ГЕРБ обясни забавянето на внасянето на мотивите с желанието да бъдат събрани не 61 подписа, които са достатъчни да влезе точката за разглеждане в пленарна зала, а 162 – т.е. от сега да е сигурно, че има квалифицирано мнозинство. 
Основният мотив в искането до Конституционния съд за отстраняване на президента, според Синята коалиция, е това, че Георги Първанов скри своята принадлежност към ДС. 
Въпреки че това не е актуално, това е основен мотив, защото всичко друго е следствие от неговата принадлежност, обясни съпредседателят на коалицията Мартин Димитров.
Сините са изпратили писмо до президентството, с което изискват да бъдат извадени и публикувани стенограмите от всички срещи, свързани с енергетика, които са проведени на „Дондуков“ 2.
Според вносителите независимо от решението на Конституционния съд Първанов ще бъде ударен, защото ще бъде президент със свалено доверия от парламента. 


Източник dnes.bg




По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар