Пирин спря и ЦСКА с 1:1



ЦСКА и Пирин завършиха при резултат 1:1 мача помежду си от 20-ия кръг на "А" група. Равенството дойде след зачитането на спорен гол в 50-ата минута в полза на благоевградчани. Двубоят се игра на стадион "Осогово" в Кюстендил заради наказанието на "армейците" с лишаване от домакинство.

снимка: Емил Михайлов/БТА

Символичните домакини от София натиснаха от първите минути, а Мирослав Ризов още в началото трябваше да изпревари Спас Делев, за да запази вратата на Пирин от гол.
Спас Делев, Руи Мигел и Йордан Минев последователно опитаха далечни изстрели, но те бяха или спасявани от вратаря на благоевградчани Макенджиев, или излизаха в аут.
В 29-ата минута бе първото спорно положение от съдийско естество. Борис Галчев свали в наказателното поле Янко Сандански с борцов прийом, но реферът Георги Йорданов остана безмълвен. В ответната атака Спас Делев стреля от границата на наказтелното поле, но шутът му бе блокиран от защитник на Пирин.
Седем минути по-късно Благой Макенджиев отново спаси гостите. Румен Трифонов проби отляво и центрира към Руи Мигел, койкто стреля, но бе париран от вратаря. Малко по-късно Делев достигна топката на аут-линията и центрира. Макенджиев се размина с топката, а Мигел я докосна, но не можа да я насочи в опразнената врата.
Най-важното положение през втората част бе ситуацията в 50-ата минута, когато бе зачетен гол за Пирин. Контраатака на благоевградчани премина през Драги Коцев, който центрира от дясното крило. Зоран Златковски засече топката, тя се удари в горната греда и падна около голлинията. Вторият асистент-рефер Йосиф Ронков се затича към центъра, което бе сигнал за главния арбитър да зачете гол.
Положението бе твърде спорно. От телевизионните повторения остана впечатление, че топката не преминава голлинията с целия си обем, което е задължително условие за зачитане на попадение.
"Червените" реагираха и потърсиха мигновено изравняването. Маркиньос обаче пропусна при една от добрите възможности. Пирин пък възприе играта на контраатака и на два пъти Младенов и Коцев оставаха сами срещу Чавдаров. Стражът на ЦСКА обаче запази вратата си от нови попадения.
В 82-ата минута влезлият като резерва Домушали Саидходжа изригна и изравни. Той получи топката в наказателното поле, запази я, обърна се и с прецизен удар вкара за 1:1.
До края на двубоя "червените" имаха и няколко възможности да направят пълен обрат, но не се възползваха.
Равенството между ЦСКА и Пирин облагодетелства лидера в "А" група Литекс, който ако победи утре Сливен като домакин, ще увеличи преднината си на върха с още две точки пред ЦСКА. От грешната стъпка на "червените" може да св възползва и Локо София. Ако "железничарите" бият Левски, те ще се изкачат на втора позиция.
-----
Първенство на България по футбол, среща от 20-ия кръг на "А" група:

ЦСКА - Пирин Благоевград - 1:1 (0:0)

голмайстори: 0:1 Зоран Златковски 50, 1:1 Дормушали Саидходжа 82

стадион: Осогово
зрители: 500

главен съдия: Георги Йорданов
жълти картони:
Иван Караджов, Здравко Чавдаров, Маркиньос, Павел Виданов (ЦСКА), Драги Коцев, Иван Михов, Даниел Младенов (Пирин)

състави:

ЦСКА: Чавдаров (74-Караджов), Минев, Виданов, Попов, К.Стоянов, Св.Петров, Галчев, Делев (67-Саидходжа), Трифонов, Панку (57-Маркиньос), Мигел 

Пирин: Макенджиев, Михов, Митревски, Ризов, Сандански, Попев, Златковски (60-Н.Димитров), Паланков, Коцев (89-Наков), Младенов, Кондев (86-Симов)

Източник sportni.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар