Дянков - гуруто на честния бизнес в България



За пръв път има шанс за честно предприемачество, смята той

Снимка: БГНЕС

За първи път от началото на прехода в България сега има възможност за създаване на честен бизнес, заяви министърът на финансите Симеон Дянков при откриването на инициативата "Мениджър за един ден" на организацията "Джуниър Ачийвмънт".
Според вицепремиера в момента има много по-добри възможности за подобно предприемачество, отколкото в началните години на прехода.
“Тогава това е ставало по странен начин – ако си бил партиен и комсомолен деец, или пък агент на ДС, ти веднага си ставал предприемач, а това не е честното предприемачество, към което една страна се стреми”, уточни Дянков.
“След този период идва ред на корупционното предприемачество - да подкупим държавата, за да си вземем държавни поръчки”, добави вицепремиерът.
Той даде като примери за подобен род сделки АЕЦ "Белене" и "Цанков камък".
Симеон Дянков бе категоричен, че за да има честно мениджърство, трябва да бъдат създадени условия от правителството.
“Това е най-добрият период в съвременната история на България, в който ще може да се прави бизнес по честен начин”, категоричен бе финансист №1 в държавата.
Дянков обяви още, че очаква добри приходи от “данък лукс”.
Предложеният от правителството налог ще представлява увеличаване на скалата на данък "Сгради" и на 
данъка върху автомобилите, които са местни данъци, разясни вицепремиерът.
"Дали парите ще влизат в общините или в националния бюджет, няма значение, пак ще бъде помощ", коментира в заключение Дянков.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар