Локо София сломи Левски за пети пореден път



Отборът на Локомотив София победи шампиона Левски с 2:0 в дербито от 20-ия кръг на "А" група, което се игра в квартал "Надежда", предаде БГНЕС.


Отборът на Локомотив София победи с 2:0 Левски на стадиона в Надежда
Сн.: БГНЕС
Домакините успяха да поведат в резултата още в 1-та минута след гол на Димо Атанасов. "Железничарите" започнаха опасна атака, Дерек Асамоа центрира и полузащитникът не остави никакви шансове на Божидар Митрев за 1:0. 
Николай Димитров опита удар в 9-та минута, но стражът на домакините Левашки нямаше проблем да улови топката. Само минута по-късно, след грешка на "синята" отбрана, Генков излезе сам срещу Митрев, но се засуети и бранител на гостите успя да изчисти. 
Левски пък получиха правото да изпълнят фаул в 33-та минута. Йовов подаде на Георги Сърмов, но халфът на "сините" стреля в стената. В 43-та минута, Мартин Камбуров пропусна да направи резултата 2:0. Той не успя да засече топката във вратата на Митрев след центриране на Димо Атанасов. 
Двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 пред погледа на националния селекционер Станимир Стоилов. 
Левски започна втората част с добра атака, но Николай Димитров не овладя добре кълбото и то излезе в аут. 
"Железничарите" отговориха с опасна контраатака в 67-та минута, но Камбуров я провали след неточен пас към наказателното поле на шампионите. В 75-та минута, Левски изпълниха корнер, но отбраната на Локомотив се справи с опасната ситуация. 
"Сините" се опитаха да изравнят резултата, но за тяхна неприятна изненада получиха втори гол. Асамоа отново бе човекът, който дава головата асистенция, а Цветан Генков засече топката с глава и оформи крайното 2:0 в 79-та минута. 
С днешния успех, Локомотив София излезе на второто място в класирането с актив от 41 точки и точка по-малко от лидера Литекс, който играе утре със Сливен. 
Левски пък остава на четвъртата позиция с актив от 35 точки.

Източник  Football.dir.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар