Лекарите към Борисов: "На вас така ви изнася"



Ако е било лесно, здравната реформа да е направена, каза премиерът

„Ако е било лесно и безболезнено, никой нямаше да говори за здравна реформа - тя щеше да е направена и да е на етапа на "Цанков камък". Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус" пред лекарите, които днес се събраха на извънреден събор на съсловната си организаця. 
Можело някой да пострада от реформата и някои практики щели да спрат, но „в името на хората” здравната реформа трябвало да се направи.
До 24 март за здравеопазване са преведени 440 милиона лева, на 26 март са платени още 24 милиона, съобщи министър-председателят.
На 30 март ще бъдат преведени още 13 милиона лева за допълнителна и дентална помощ и така дейностите за февруари ще бъдат платени.
Други 30 милиона ще бъдат изплтени в последния ден на месеца за болнична помощ, с което ще бъдат покрити извършените дейности за януари, съобщи Борисов.
В началото на следващата седмица премиерът очаква прокуратурата да се произнесе по случая с нарушението на Закона за държавния бюджет миналата година.
Тогава трябвало да признаем, че и ние сме лъгали като Гърция за скрития дефицит.
"За над 2 милиарда лева имаме подписани договори. Вие не сте изолирано съсловие и вие не може да кажете: Дайте си ни нашето, а с останалите се оправяйте вие", каза Борисов.
За здравеопазване трябвало да се намерят 220 - 260 милиона лева.
"Ние ги нямаме, защото бюджетът е едно общо нещо", каза Борисов.
Думите му бяха посрещнати от залата с "На вас така ви изнася".
На събора лекарите трябва да вземат решение дали ще обявят национален протест на 7 април. 

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар