Р. Петков: Извънредни избори са единствената възможност за ГЕРБ



Управляващите били в сблъсък с ключови социални групи

Снимка: БГНЕС

Единствената възможност за ГЕРБ е отиване на извънредни избори. Това коментира депутатът от Коалиция за България Румен Петков.
"В момента ГЕРБ са в сблъсък с всички ключови сектори като пенсионерите, здравната система, правоохранителната и правораздавателната система", коментира Петков пред БНТ и добави, че в партията има хаотично говорене и разноговорене. 
"Тук ще работи инстинктът на самосъхранение и единствената възможност е отиване на извънредни избори, въпреки че в момента извънредни избори са изключително вредни", каза Петков. 
По думите му досега БСП е показала, че за нея властта не е самоцел и е партия с инстинкт за държавност. 
"Очевидно, че тези 8-10 % които социолозите дават на БСП не отразява социалната й база", каза Румен Петков.
"Има ниша, която не може да бъде запълнена. Тя трябва да бъде запълнена с много по-енергична политика и с много по-енергични действия", допълни червеният депутат като добави, че става дума за съдържателен проект, който ще отговори на ляво мислещия избирател.
Той посочи, че ляво мислещият избирател очевидно не е готов да даде доверието си на БСП в този му вид, но не пожела да каже кого вижда като нов лидер на партията, защото нещата трябва да се обсъждат вътре в БСП. 
Румен Петков заяви още, че не може да коментира хонорара на Доган.
Бившият вътрешен министър коментира и полицейските операции от последните месеци. Той изрази безпокойство от станалата вече традиция за шумни операции, после мерки за неотклонение, които съдът не потвърждава, след което се атакува съдебната система. 
Според Румен Петков това е въпрос може би не на съда, а на събраните доказателства.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар