"Атака" - Шумен скочи срещу ОТОМАН



Юзеирови планират да поставят началото на новата партия на Разпети петък

Събореният паметник в Славяново. Снимка: БГНЕС
Общинските съветници от Атака в Шумен разпространиха протестна декларация срещу намерението на братята Али и Юзиер Юзеирови да учредят в града новата си партия ОТОМАН (Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък).
Братята планират да поставят началото на новата партия навръх Разпети петък (2 април), а стартът на начинанието ще бъде даден с намаз (молитва) в Томбул джамия - Шумен.
"Ние сме твърдо против учредяването на мюсюлманската радикална партия ОТОМАН в навечерието на най-големия християнски празник", се казва в протестната декларация на Атака.
За предстоящото учредително събрание на партия ОТОМАН е информиран и областният управител на Шумен Димитър Александров.
Той съобщи, че се водят разговори с различни институции, за да се проучи доколко е законно провеждането на подобен род събрание.
Братята очакват да се съберат около 500 учредители на Обединението за толерантност, морал и алтернативен напредък.
Точно тези стойностни неща трябва да се разчитат в съкращението ОТОМАН, твърди Юзеиров. В учредителната декларация на ОТОМАН се казва:
"Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло".
Брататя Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.
През ноември те се опитаха да регистрират партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар