Върнаха книга в обществена библиотека след 45 години




Работещите в библиотеката в Дайнингтън са свикнали хората да връщат взетите книги със закъснение, но пакетът, който получиха по пощата, се оказа направо уникален. В него се съдържало първото издание на книгата "Quatermass and the Pit" на Найджъл Нийл, взето от читател от библиотеката на 24 септември 1965 година, съобщи Ройтерс.

“Първо помислих, че е обикновено връщане, но после забелязах, че страниците на книгата са силно пожълтели по краищата си” - разказа Алисъв Лаури, служител в библиотеката. “Вярно е, че много хора обичат да прекарват дълго с хубавата книга, но 45 години са прекалено дълъг срок” - пошегува се тя.
Според служителите книгата е заета от старата библиотека на Дайнингтън, която е отворила през 1936 година и се намира близо до сегашната сграда на библиотеката, започнала работа през 2000 година. Самоличността на взелия книгата остава мистерия, тъй като не се пазят архиви от толкова отдавна, няма и опасност от натрупване на солидна глоба, тъй като всички неустойки са лимитирани до 6 паунда. “Този, който ни е върнал книгата, няма да има неприятности за забавянето - каза Лаури, - така че ако иска да се разкрие, ние с интерес ще чуем историята на 45-годишното забавяне.”
Източник ekipnews.com



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар