Нова спецакция - "Пиячите"



Иззети над 60 хил. бутилки водка, ракия и коняк с фалшиви бандероли от складове в София и Търговище Етикетите са на добре познати марки от лицензирани производители


Част от иззетия алкохол

"Пиячите" е новата акция на полицията, започнала през изминалата нощ. Този път антимафиотите са ударили нелегалното разпространение на алкохол, съобщи Българската национална телевизия.
Спецоперацията е проведена на територията на цялата страна и от различни складове в София и Търговище са иззети над 60 хил. бутилки водка, ракия и коняк с фалшиви бандероли.
Установено е, че в три от случаите става въпрос за една и съща фирма, ползваща три различни складови бази на територията на София.
Според експерти е възможно по-голямата част от конфискувания алкохол да е произведен в нелегални цехове.
Етикетите обаче са на добре познати марки от лицензирани производители и търговци. Затова от полицията проверяват дали легални производители са замесени в използването на фалшиви бандероли.
В акцията са участвали служители на ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Досъдебно производство", СДВР и ОДМВР- Търговище, митнически мобилни групи и експерти на Агенция "Митници".
В хода на операцията са извършени масирани проверки в складови помещения и производствени бази на юридически лица, извършващи дейности с високо алкохолни напитки.
След "Лапачите", "Пиячите" е втората операция на МВР, насочена срещу бизнесмени, които спестяват плащането на данъци и акцизи в държавния бюджет.

Източник vesti.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар