През април ще се редуват дъжд и слънце



 Най-ниските температури ще са около нулата, а най-високите - между 24 и 29 градуса, прогнозират синоптиците

Дъжд и слънце ще се редуват през април. Месецът ще започне с облаци, но ще завърши с температури до 29 градуса, прогнозират синоптиците от БАН (Weather.bg).
През първата седмица от месеца ни очаква мрачно време със слаби превалявания. Облаците ще се разсеят само за Великден, а градусите ще бъдат около 20.
Слабото захлаждане ще продължи до средата на април, когато се очакват и най-ниските минимални температури - между минус 2 и 3 градуса. В равнинните части са възможни пролетни слани, при нахлувания на студени маси от север може да прехвърчат снежинки.
След това времето ще започне да се затопля, а най-високите температури за месеца ще са от 24 до 29 градуса.
Средната месечна сума на валежите в равнините е между 40 и 60 л на кв. м, в планинските райони - между 60 и 100 л на кв. м. Синоптиците не очакват превишение на тези стойности. През втората половина от месеца ще зачестят гръмотевичните бури.
Средните температури през април за по-голямата част от страната са между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а в планините - от минус 2 до 8 градуса. Сериозни отклонения не се очакват.
В края на месеца ще бъде топло и сухо.
Април е типичен пролетен месец - броят на слънчевите дни се увеличава, при интензивни затопляния се достигат летни температури - до 30-34 градуса.
В първите му дни слънцето изгрява в 7,09 ч. и залязва в 19,53 ч. Продължителността на деня е 12 часа и 44 минути.
В края април слънцето изгрява в 6,22 ч. и залязва в 20,26 ч. Продължителността на деня вече е 14 часа и 4 минути.
Детайлна 10-дневна прогноза за времето можете да видите в Sinoptik.bg.

Източник vesti.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар