Валерия Велева: Крадецът вика дръжте крадеца



Твърди, че никога не е била платена журналистка


Валерия Велева: Крадецът вика дръжте крадеца

"Подозирам, че Доган ще впрегне цялата си мисловна мощ срещу мен и позицията на българската журналистика, но за разлика от него никой не може да докаже моята корумпираност. Сещам за българската поговорка "Крадецът вика дръжте крадеца", обяви журналистката от вестник "Труд" Валерия Велева.
"Много е грозно политик и журналист да слизат на нивото на такъв дебат. Аз съзнавам това нещо и не искам по този начин да върви дебата между български политик и български журналист", коментира още тя.
"Всички обвинения за корупция, за продажност, за взимане на пари, за оферти от мен да бъда таен, явен или какъвто и да е PR са просто долнопробни клевети и измишльотини. За това и казах, че ще съдя Доган за тези обвинения и за това и го призовах да ги докаже. Той няма как да ги докаже, тъй като те просто не съществуват", категорична е тя.
Все още не е ясно кога точно Велева смята да заведе съдебно дело срещу лидера на ДПС.
Според нея, той е отправил заплахи във финала на писмото си и тогава, когато го е писал, е бил далеч от разсъдъка си. Журналистката не е знае за други писма на Доган до нея.
За Велева писмото издава неуравновесеност, страхотно безпокойство и липса на реална преценка на ситуацията.
"За първи път неговата теза за обръчите от фирми, които хранят дадена партия е материализирана и то с неговия хонорар от 1,5 милиона лева. Благоразположението на Доган към една фирма и към един проект вече има своята цена. За първи път имаме нещо черно на бяло", каза още тя пред БГНЕС.
Велева коментира и ситуацията в Движението за права и свобода в момента.
"В ДПС текат политически процеси и днес никой не иска да е съюзник на тази партия. В ДПС има страшно много кадърни млади политици, хора, на които той е дал възможност да се развиват. Те са верни на своя лидер, но те разсъждават, че това, което той прави и тази порочна смесица между политика и бизнес вреди и на тях", каза тя.
Самата Велева не вижда за съжаление личност, която би могла да замести Ахмед Доган на лидерското място в ДПС.
"Много хора могат да си въобразяват в ДПС, че могат да оглавят тази партия, но това няма да се случи без санкцията на Доган. Смятам, че разумът на Ахмед Доган трябва да му подскаже, че трябва да мисли много бързо за това време", категорична е тя.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар