"Бентли" направи най-мощното кабрио в историята си



Дебютиралото на изложението в Женева кабрио "Бентли Континентал GT Суперспортс" е най-мощният автомобил с прибиращ се таван, правен някога от компанията. 

кабрио "Бентли Континентал GT Суперспортс" е най-мощният автомобил с прибиращ се таван
Създаден на базата на купето "Континентал GT Суперспортс", той разчита на W-образен, дванадесетцилиндров мотор, който благодарение на двата турбокомпресора има мощност от 630 к.с и максимален въртящ момент от 800 Нм.

Двигателят може да работи както само на бензин, така и на смес от бензин и етанол в различни съотношения. Електрониката се грижи независимо от характера на сместа от това да не страдат динамичните качества на кабриото.
А те са впечатляващи - ускорение до 100 км/ч за 4.2 сек. и максимална скорост от 325 км/час. Автомобилът е със задвижване на четирите колела (съотношение 40:60 в полза на задния мост), а скоростната кутия е автоматична, способна да сменя предавките за 93 милисекунди.
Джантите на "Бентли Континентал GT Суперспортс" кабрио са 20-цолови, като върху тях са качени гуми Pirelli Ultra-High Performance с размер 275/35. Част от стандартното оборудване е система за следене на налягането в колелата, която предупреждава, ако то не е подходящо за достигната висока скорост или ако е превишена максималната скорост за зимните гуми. Спирачните дискове са с размер 420 мм отпред и 356 мм отзад.
Към и без това качествените материали, използвани в интериора на цялата гама на "Бентли", в мощното луксозното кабрио са добавени елементи от въглеродни влакна и тапицерия от алкантара и мека кожа.
Бентли Континентал GT Суперспортс

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар