Алмерия спря Барса



Каталунците стигнаха само до 2:2 в гостуването си, въпреки двата гола на Лео Меси. Ибрахимович получи червен картон.


Снимка: БГНЕС




Алмерия поднесе изненадата в испанската Примера Дивисион, като успя да измъкне равенство 2:2 като домакин на Барселона в мач от 25-я кръг на първенството.
Домакините на два пъти повеждаха в резултата чрез Сисма в 11-та минута и автогол на Пуйол в 55-та минута. И двата пъти обаче Лео Меси изравни за каталунците.
Златан Ибрахимович бе изгонен 30 минути преди края малко пресилено с директен червен картон, а каталунците имаха сериозни основания за дузпа през първото полувреме.
Дори и с 10 души Барса бе по-активният отбор, но не успя да стигне до нов гол. Така преднината на каталунците пред Реал Мадрид на върха на класирането е само 3 точки и ако по-късно тази вечер мадридчани победят Севиля, могат да се изравнят по точки с вечния съперник.
Първата опасност пред вратата на домакините дойде в 8-та минута, когато Меси намери Педро в наказателното поле, той изскочи зад защитата, но не му бе удобно да стреля и затова опита да намери Ибрахимович, но защитник пресече паса.
Домакините обаче бяха тези, които нанесоха първи удар. В 11-та минута те спечелиха корнер и след центрирането Сисма надскочи двама бранители при близката греда и засече с глава в мрежата.
В 21-та минута Шави стреля много опасно от пряк свободен удар, но вратарят Диего Алвеш направи страхотно спасяване с летящ плонж.
Малко след това и Валдес трябваше да се хвърля да спасява диагонален удар на Крусат, като след това Сисма можеше да направи добавка, но Пуйол изчисти под носа му.
Барса очаквано притисна съперника си и атакуваше почти непрекъснато. Лео Меси даде нов чудесен извеждащ пас на Педро, но той останал сам срещу вратаря би право в него.
В 27-та минута се стигна до доста спорна ситуация, при която Барса имаше сериозни основания да иска дузпа. След центриране отдясно Лео Меси бе най-близо до топката и се хвърли да засича с глава, но защитник му подложи тяло и му попречи. Съдията си замълча и това ядоса Пеп Гуардиола, който в яда си изкара червен картон и седна на трибуните.
Меси продължи да дава добри топки на съотборниците си и Ибра бе намерен в наказателното поле, но бе под ъгъл и имаше защитник пред него и затова ударът му не бе толкова опасен.
В 41-та минута Яя Туре се пребори за топката при далечната греда след центриране от корнер и създаде за кратко напрежение в наказателното поле, но нямаше кой да отиграе върнатата назад топка.
Барса натискаше, а Алмерия очевидно се надяваше да устои до почивката. Само три минути преди края на полувремето обаче каталунците изравниха. За пореден път Лео Меси бе техен спасител. Той изпълни перфектен фаул, прехвърляйки стената и Диего Алвеш бе безпомощен.
След спокойно начало на второто полувреме първата опасност бе за домакините.
В 55-та минута Алмерия направи много хубава бърза атака, накрая на която Гийерме получи топката в наказателното поле и опита да поднесе по земя за Пиати да засече на празна мрежа, но Милито се хвърли и пресече паса.
Само 2 минути по-късно обаче при абсолютно идентична ситуация Пуйол нямаше късмет и в опита си да пресече подаването по земя на Гийерме засече топката в собствената си мрежа.
Мизерията за Барселона стана пълна, тъй като само няколко минути по-късно Златан Ибрахимович бе изгонен с директен червен картон. Шведът удари съперник с лакет при борба за топката в атака, но нарушението не изглеждаше чак толкова грубо.
Барса можеше да си помогне в трудната ситуация чрез пряк свободен удар на удобна позиция, но този път Меси стреля над гредата.
В 66-та минута обаче аржентинецът изравни с втория си гол в мача благодарение на груба грешка на домакините. Неточно центрирана топка пред вратата на Алмерия бе изчистена вместо напред, обратно към далечната греда и там връхлитащият Меси я засече през защитник в мрежата.
Каталунците продължиха да атакуват, като Меси нямаше спиране. Първо той засече с глава центриране на Алвеш, но просто не му достигна ръст. След това финтира двама защитници пред наказателното поле и стреля, но Диего Алвеш авторитетно спаси.
Шави също нанесе силен удар от дистанция, но над гредата.
Домакините бяха притиснати до стената, но в 71-та минута все пак успяха да направят опасна контраатака, при която пред Гоитом бе само Пуйол, но удара на резервата рикошира леко и не намери очертанията на вратата.
Дани Алвеш бе щастлив да не получи жълт картон за откровена симулация за дузпа, но съдията явно реши, че е бил достатъчно строг срещу каталунците до този момент.
В 79-та минута Алмерия имаше стопроцентово положение. Гоитом преодоля Пуйол на границата на наказателното поле и напредна навътре. След това поднесе назад към Сориано, който дори имаше време да си спре топката, но след това стреля неточно над гредата.
Лео Меси продължи да е човекът отбор и в 83-та минута овладя на гърди пред наказателното поле и стреля веднага доста опасен удар, който обаче бе спасен ефектно с плонж и с една ръка от Диего Алвеш.
За Алмерия пък най-опасен бе Гоитом, който в 89-та минута сам си създаде позиция за стрелба, но от малък ъгъл бе неточен.
Въпреки 4-та минути продължение, до края нямаше други опасни положения и мачът завърши при този резултат.

Алмерия - Барселона 2:2

1:0 Сисма 11
1:1 Меси 42
2:1 Пуйол 57 а.г.
2:2 Меси 66

Червен картон: Ибрахимович 61

Алмерия: Диего Алвеш, Ортис, Пейерано, Чико, Сисма, М'бами, Бернардейо, Сориано, Гилерме (67 Гоитом), Пиати (90 Ортис), Крусат

Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, Милито, Максуел, Туре, Шави, Иниеста, Меси, Педро, Ибрахимович

Източник gol.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар