Шумахер: Името ми е Бонд, Джеймс Бонд



"Трябва да съм Бонд, Джеймс Бонд, защото спечелих седемте си титли в 700 състезания," заяви най-успешният пилот във Формула 1 Михаел Шумахер в отговор на въпрос с кой филмов герой би се описал. "Имам предвид 700 – 007, каква е разликата" добави германецът по време на специалната пресконференция на "Мерцедес".

Шумахер се асоциира с тайния агент на Нейно величество

Световният шампион за 2008 г. Люис Хамилтън, който в неделя в Бахрейн ще има възможността за първи път да се състезава с най-успешния пилот за всички времена, призна пред Ройтерс, че винаги е мечтал да влезе в ролята на британския таен агент.
С тандема на "Мерцедес" в лицето на Шумахер и Нико Розберг, които ще се противопоставят на последните двама световни шампиони Хамилтън и Дженсън Бътън в "Макларън", започващият в неделя сезон вече беше определен като англо-германска битка.
Притежателят на повечето от значимите рекорди във Формула 1 се събра в "Мерцедес" с дългогодишния си приятел Рос Браун, който стои зад успехите му в "Бенетон" и "Ферари", но признава, че ще му отнеме малко време, за да постигне необходимата му скорост.
"Най-важното нещо е, че вероятно няма да започнем да печелим веднага. Ако обаче това е възможно – чудесно. Но не смятам, че това ще е ключовият фактор през новия сезон. Целта пред мен е крайният изход на шампионата и да не допуснем голямо изоставане в началото. В момента не зная кое място ще заемаме в колоната," обясни Шумахер.
Германецът, който спечели пет последователни титли с "Ферари" и има рекордните 91 победи в Гран при, сега се завръща в свят, който е по-различен от този, в който доминира преди оттеглянето си през 2006 г.
В неделя на стартовата решетка за първи път от 1999 г. ще застанат четирима световни шампиони и четири отбора с реални амбиции и претенции за титлата при конструкторите, което превръща сезона в най-оспорвания и най-очаквания в последните години.
"Вече видяхме четири екипа, които бяга много близо в предсезонните тестове, заяви Шумахер. - "Макларън" бяха много силни, "Ред бул" и "Ферари" също бяха много силни, а ние също вярваме, че сме силни," добави той.
Германецът отново показа ентусиазма, голямото си желание и нетърпение да застане на старта. "Съпругата ми Корина е с мен в Бахрейн. Когато й обясних за договора с "Мерцедес" се чувствах като 12-годишно момче. След това пораснах мъничко, но не много," призна 41-годишният Шумахер, който е най-възрастният пилот през новия сезон.
Германецът обясни, че не е фокусиран в съревнованието с новите си опоненти на пистата като Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, а ще наблегне на предизвикателството да победи себе си. Германецът си спомни как се е чувствал при своя дебют във Формула 1 през 1991 г., когато се е състезавал с легендите Аертон Сена, Найджъл Менсъл и Ален Прост.
"Това е добро сравнение. Когато се включих в спорта, Формула 1 се оказа далеч над моите най-големи очаквания, особено предвид това, което успях да постигна. Тогава дори не смятах, че ще мога да споря с тях на една писта," обясни германецът.
"Но когато пристигнах разбрах, че всички тези велики пилоти са замесени от едно и също тесто, както и ние. Всички те са хора, но с по-големи възможности и способности, но такива имам и аз. Изпитвам еднакво уважение към всички настоящи пилоти. Наясно съм, че бях много успешен, а успехът е съставен от много детайли, които водят до него. Работя много здраво, за да го постигна отново, както го правят и останалите пилоти. Заради това ги уважавам и очаквам тежка битка през 2010 г.," завърши Шумахер.

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар