И ДАНС ги провери – нищо не откри



Галеви, Маджо и Карамански не били секретни сътрудници

От ДАНС също съобщиха, че проверените по-рано от МВР фигури от подземния ъндърграунд не фигурират като сътрудници на родното ФБР.
След проверката са установили, че Ангел Христов, Пламен Галев, Младен Михалев, Николай Маринов, Красимир Маринов, Иво Карамански и Пантьо (Поли) Пантев не са били секретни сътрудници (доброволни сътрудници), служители под прикритие, нито нещатни служители на агенцията.
Това се посочва в съобщение, публикувано на интернет страницата на ДАНС.
По-рано днес от вътрешното министерство обявиха, че:
Пантю Тотев Пантев е сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел “Криминален”, за периода 1986–1992 г.
Иво Александров Карамански е сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел “Криминален”, за периода 1985–1992 г. Като състезател по кану-каяк той е служил като волнонаемен в отдел “Физкултура и спорт” през 1982 г.
Младен Йорданов Михалев – като състезател по борба е служил като старшина в отдел “Физкултура и спорт” за периода 1986–1989 г.
Красимир Андреев Маринов – като състезател по борба е служил като старшина в отдел “Физкултура и спорт” за периода 1985–1987 г.
Пламен Бориславов Галев – започнал работа в системата през 1988 г. като милиционер в РУ-Станке Димитров към ОУ на МВР Кюстендил, служил в СОБТ в ЦСБОП до 1997 г.
Ангел Христов Христов – като милиционер служи в СОБТ от 1990 г., след това работи в РЗБОП при РДВР Кюстендил и в ЦСБОП до 1998 г.
За останалите двама (Косьо Самоковеца и Малкия Маргин) няма данни за съпричастност към структурите на МВР.
Проверката бе назначена от Бойко Борисов, след като се появиха твърдения в медиите, че лица от престъпния свят са били вербувани за работа в службите, докато е бил главсек на МВР.

Източник dnes.bg





По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар