Нова зараза с ешерихия коли стресна Франция



Зърнени кълнове са в основата на ново хранително  отравяне, причинено от бактерията ешерихия коли. Този път жертви на бактерията са 10 души от френския град Бордо, предаде Франс прес.
От тях пет продължават да са в болница. Първите бактериологични изследвания са показали, че при  двама от пациентите инфекцията е причинена от ешерихия коли,  произвеждаща шигатоксини от щама O104. Същият щам беше открит и  при болни по време на епидемията в Германия.
Засега разследването на заразата в Бордо е показало,  че седем от засегнатите 10 души са били на празник в градчето Бегл, близо до Бордо. Там в увеселителен център шестима от тези  седем души са похапнали именно зърнени кълнове на 8 юни. Продължава разследването за произхода на зърнените  кълнове.
Миналата седмица няколко деца в Северна Франция се  заразиха с рядък щам на ешерихия коли след консумация на телешки бургери.
Германия съобщи за нов смъртен случай от опасния щам на бактерията Ешерихия коли, с който броят им достигна 44,  предаде Асошиейтед прес. Националният център за контрол на болестите обяви, че 43-ма  са починалите в Германия, епицентъра на заразата, и 1 в Швеция.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар