ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!



Висшият съдебен съвет е провален, единственият изход е неговите членове да се оттеглят, смятат от ДСБ.

Партията няма да предлага свои номинации за попълване на овакантените места във ВСС, защото процесът, който тече в него, е грозен и не виждаме смисъл, категорична беше заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тъмносините искат ГЕРБ и политическите сили да реагират в посока на спешни промени, които да доведат до независима съдебна власт.

Съдебната власт трябва да раздава справедливост, а не да ни компрометира, посочи Михайлова.

Намаляване състава на ВСС, на мандатите на съдиите, дори преминаване на Главната прокуратура към изпълнителната власт са сред предложенията на ДСБ за промени в конституцията, които би трябвало да изчистят проблемите в съдебната система.
Трябва да спре намесата на изпълнителната власт в съдебната, кадруването – най-вече от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, подчерта лидерът на ДСБ Иван Костов. 

ВСС, създаден в сегашния си вид от тройната коалиция, обслужва интересите и на управляващите в момента, смята тъмносиният лидер.  

От ДСБ са против Синята коалиция да внася вот на недоверие до изборите, смята още Иван Костов. Безпредметно е да се прави това упражнение непрекъснато, то само ще отблъсне хората, коментира той.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар