Без хора от службите в Инициативния комитет на Кунева



Не желая в Инициативният комитет, който ме подкрепя, да има хора от службите. Това заяви Меглена Кунева в сутрешния блок на БНТ в отговор на въпрос дали би приела подкрепа от Алексей Петров, например, предаде КРОСС.
Искам гражданска подкрепа, не разбирам позицията на партиите в това отношение. Искам да защитя хората, които не са били достатъчно сръчни, за да се запишат в някоя модерна партия, подчерта Кунева.
На въпрос дали получава възнаграждение от френската банка „БНП Париба" Кунева отговори, че няма колебание да публикува доходите си оттам, ако банката реши, и декларира, че ако бъде избрана за президент, разбира се, че ще напусне поста си там. Моите доходи са прозрачни, винаги съм била служител и ако другите кандидати публикуват своите доходи, и аз ще го направя, категорична бе Кунева.
Виждам потенциал в президентския пост. По думите й президентът има глас и трябва да го използва. Кунева посочи, че например, по темата за пакта „Евро плюс" е можело да има широк дебат, който обаче не се е състоял, а президентът, според нея, е трябвало да реагира.
Бих направила назначенията от президентската квота абсолютно прозрачни, сега смятам, че те се извършват на тъмно, подчерта Кунева.
Опасността за европейската икономика от събитията в Гърция е много голяма, коментира още Меглена Кунева. Тя припомни, че финансовата криза е започнала с тегленето на спестяванията от банките, както и че като еврокомисар е съдействала за евродирективата за гарантиране на 100 хиляди евро на всеки вложител. Кунева смята, че по отношение на банките Европа взима мерки.
На първо място е икономиката, тя е и въпрос на личен оптимизъм, смята кандидатът за президент. Разтревожена съм от състоянието на икономиката в България, тя е енергоемка, не отговаря на очакванията на Европа 20/20, заяви Кунева. Тя подчерта, че никога не е била привърженик на обвинението "а вие, предишните, какво направихте".

Източник actualno.com



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар