България размаза Япония - 3:0 гейма



България победи с 3:0 гейма (25:20, 25:21, 25:23) Япония и записа категорична победа в Световната волейболна лига. Момчетата на Радо Стойчев тотално размазаха японците, които с нищо не ни затрудниха.
България отново показа играта, която е характерна за родните ни национали и повиши шансовете си за класиране, като втори отбор във финалната фаза на Световната лига.
Срещата с Япония трябваше да се състои в страната на изгряващото слънце, но заради опустошителното земетресение и последвалото цунами преди месеци азиатците играят домакинските си мачове като гост.
Утре Япония отново посреща България във Варна, срещата е от 18.00 ч.
Двубоят започна точка за точка и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 в полза на Япония. Този гейм продължи да върви равностойно и се стигна до 11:11.
След този момент родните национали вдигнаха оборотите и бързо дръпнаха в резултата - 17:14. До края на тази част момчетата на Радостин Стойчев не допуснаха грешки и лесно взеха първия гейм - 25:20, след грешка на Кунихиро Шимицу.
Волейболните ни "лъвове" започнаха здраво втория гейм и първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за България. Последваха последователни точки на Соколов и Алексиев и успяхме да дръпнем с 12:9.
С ас на Цветан Соколов второто техническо прекъсване дойде при 16:11. България продължи да доминира и се стигна до 20:14. До края на тази част с точки се отчетоха Виктор Йосифов и Цветан Соколов. Така "лъвовете" затвориха тази част след 25:21.
България започна отлично третия гейм и дръпна с 4:2, но допусна отпускане и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 в полза на японците. "Лъвовете" успяха бързо да корегират играта си и след точки на Казийски, Виктор Йосифов и Соколов успяхме да обърнем резултата и второто техническо прекъсване да дойде при 16:15 за нас.
Ямамура и Сузуки записаха точки за 22:22, но до края родните национали показаха класа, взеха третия гейм с 25:23 и затвориха мача с 3:0. 

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар