Волен почервеня от яд



Бившите съпартийци на Волен Сидеров в ”Атака” Камен Петков и Кирил Гумнеров минали към редиците на левицата. Това съобщи от трибуната на парламента заместник-председателят на „Атака” Десислав Чуколов.

Минути преди това Михаил Миков от „Коалиция за България” потвърди, че един от бившите депутати на Сидеров вече гласува с червените в залата, без обаче да уточни кой.

"„При нас се е определил един човек. От другите групи трябва да излязат и да кажат: "към нас са декларирали принадлежност тези и тези". Длъжници сме на цялото общество", коментира Миков.

По-късно провокиран от думите на Десислав Чуколов, Миков призна, че става въпрос за напусналия първи групата на „Атака” Камен Петков. „Да, не крия, това е г-н Петков. Какъв е проблемът?”, запита Миков.

Размяната на реплики между „Атака” и „Коалиция за България” е по повод внесените от хората на Сидеров промени в Закона за политическите партии. 

Най-цветист в определенията по адрес на бившите си съпартийци беше лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Който им обясни, че когато си влизали в парламента, са били избирани не заради името си, което нищо не е говорило на избирателите, а заради партийната им принадлежност.

„Когато влизахте с бюлетината на една партия и се тръшкахте пред нейния лидер с признателност. От какво сега се оплаквате?”, разгневи се Сидеров.

Още по темата



Най-острите реплики бяха изстреляни по адрес на Камен Петков. 

„Ренегат нещастен, защо тогава излъга народа? Не за Камен Петков, нула на нулите, на никого непозната, гласуваха хората. Защо подлъга хиляди да гласуват за теб в София да гласуват с бюлетината на „Атака”? 

Защо не влезе като независим, защо не си направи инициативен комитет? Защо обикаляте от медия в медия и говорите срещу човек, от когото си видял само добро?”, вдигна градуса на напрежението в залата Волен Сидеров. 

Той обвини левицата в лицемерие. Като обясни, че по този начин парите от държавната субсидия, вместо да останат в „Атака”, ще отидат в левицата. 

„Това означава, че парите идват под вашата маса, г-н Миков. Парите на каменчовците. Този ренегат получава по 200 хил. на година. Това трябва да се каже и да се знае от хората”, допълни Сидеров. 

Очаква се след края на почивката думата в залата да вземат споменатите депутати.


 Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар