Бъдещето на АБВ ясно след изборите



Бъдещето на проекта АБВ ще коментирам след изборите, заяви при посещението си във Варна президентът Георги Първанов.
При посещението си в морската столица държавният глава определи като „разумна“ кандидатурата на кмета Кирил Йорданов за нов мандат.
"Вярвам, че утвърдени и доказани кметове като Кирил Йорданов ще бъдат подкрепени от много партии. Законът е предвидил формулата „независим“ като възможност да получат по-широка гражданска и политическа подкрепа”, категоричен беше Първанов и добави, че самият той ще се радва, ако различните партии оценят можещите кметове и ги подкрепят, а партийните си сили да премерят с листите.
Във Варна държавният глава отбеляза, че у нас има дефицит на дипломатически кадри.
Отговорът му беше провокиран от въпрос дали наистина има дипломати, работещи в големи европейски градове, които бездействат и чакат да бъдат отзовани с указ на държавния глава.
Първанов отбеляза, че действително има такива дипломати, чийто мандат е изтекъл, като за това Министерският съвет трябва да направи предложение за отзоваване.
Държавният глава обаче отбеляза, че съществува проблем с кандидатурите. Още през март е трябвало да получи списък с имена, но и до днес такъв при него няма.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар