Открили сте любовта? Грижете се тя да не свършва



Колкото повече давате, толкова повече партньорът ви ще взима, а няма да дава в замяна, обясняват експертите от сайта за намиране на партньор eHarmony.
 
Това не означава, че трябва да пренебрегвате нуждите на партньора си, но също така и не означава, че трябва да следвате правилника за съвършената домакиня от 50-те години или за идеалния баща и мъж. 

Вашият партньор ви обича като човек със своите недостатъци, а не защото сте идеален пример. 

Експертите подчертават, че приоритет трябва да бъде равновесието, а идеалите да оставим за отглеждането на децата. 

Не залагайте на картата на вината 


Ако имате проблеми, които трябва да решите, избягвайте, колкото е възможно, отправянето на обвинения и критикуването. Опитвайте се винаги да имате предвид, че поантата е да се опитате да разберете проблема и това, което и двамата ви прави нещастни, а не да подценявате другия или още повече – да го обиждате. Можете да се нервирате, но винаги се стремете да разберете източника на гнева ви и след това изговорете какво ви мъчи и как се чувствате заради постъпката на вашия партньор. 

Как да се караме 

Караниците са като люспите на глава лук – външните са проблемите, за които наистина говорите, а вътрешните често те са истинските причини, заради които караница за дреболия вкъщи може да предизвика истинска война. Точно тези причини могат да ви помогнат да разберете къде е проблемът и да поправите нещата. 

Любовна математика 

Сметнете колко пъти този месец сте правили секс и се опитайте да преброите колко пъти сте се карали. След това от броя полови актове извадете броя караници. Положителен резултат ще означава, че връзката ви е наред. Ако сте на минус – фактът говори сам по себе си. 

Никога, абсолютно никога...

Не си и помисляйте, че той/тя няма да ви зареже. Винаги имайте едно наум, че и двамата сте привлекателни за другите хора. Колкото повече приемате другия за даденост, толкова по-голяма е вероятността той да потърси щастието на друго място. 

Претопляйте страстта

С годините сте свикнали да гледате партньора си. Виждали сте го в най-различни ситуации и вече не го приемате за изключително привлекателен като в началото. Забравете всичко, което знаете, и се опитайте да го гледате като че го виждате за първи път. Освежете паметта си и страстта бързо ще се върне.
 
Перфекционистите малко да отстъпят

Заминали сте за уикенда с половинката си. Времето е прекрасно, всичко е прекрасно... но вие сте неспокойни. Всичко ли е изчистено вкъщи? Какво ще ядем? Трябва ли нещо да се ремонтира? В главата ви има рояк идеи и мисли... Независимо дали съзнавате това или не, но ако се тревожите всичко да е наред, вместо добре да си изкарате с партньора си – по-късно ще си плащате за това. Само си помислете кое искате да изпуснете – метлата или връзката. 

Грижете се за речника си

Всяка двойка си има свой любовен език. Някои обичат да изразяват любовта си с думи, а някои с докосвания. Ако тя/той обича да чува „обичам те“, поглезете я/го с това. 

Експлозията е по-добра от затаяването 

Писнало ви е от караници за неща, за които не можете да се спогодите, и с времето се отказвате да преговаряте? Това ще ви доведе до позицията на губещия. Освен че няма да постигнете компромис, вие ще търпите и ще държите в себе си всичко, което искате да кажете. По-добре си кажете, отколкото да мълчите. 

Сексът
Може да нямате настроение, не искате или наистина нещо ви боли. Но ако връзката ви е стабилна и според очакванията ви моногамна, е нормално партньорът ви да очаква редовни игрички в спалнята. 

„Обичам те“ не е единственият израз

„Изглеждаш много секси“ или „Харесва ми, като се смееш“ – това са само някои от начините за изразяване на любовта и знаци, че ви е много приятно в компанията на партньора ви. Непрекъснато.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар