Той ли уби Белнейски?



Под въздействието на алкохол и наркотици Лазар Колев е способен на всичко.
Това заяви в пледоарията си окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.
По думите й единственият обвинен за двойното убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик е рецидивист, пренебрегва правилата и не зачита чувствата на другите.
В изложението си пред съда прокурорът по делото заяви, че престъпната си „кариера“ е започнал с изнасилване. Той е имал шанс да се впише в обществото като нормален гражданин, след като е изтърпял ефективна присъда, но не го е направил, посочи Ганчева.
„Лазар Колев се представя като жертва на собственото си престъпление, което означава, че не осъзнава вината си“, е мнението на прокурор Ганчева. По думите й подсъдимият подценява предишните си престъпления – изнасилването и грабежа с побой.
Според държавното обвинение жертвите Росица и Христина са две деца от скромно и бедно семейство, нямали са пари за таксита, возили са се с тролеи, нямали са и мобилни телефони.
В този момент в съдебната зала майката на убитите момичета Фани Белнейска не сдържа сълзите си и се разплака.
Становището на прокуратурата е, че убийството е извършено от Лазар Колев и то е направено по особено мъчителен за жертвите начин. Преди да бъдат убити, двете деца са били брутално изнасилени и пребити.
В същото време разследващите продължават да издирват втория замесен човек в убийството. Очаква се съдът в Пазарджик да издаде присъда срещу Лазар Колев в четвъртък.
Процесът „Белнейски“ продължава и в момента в Пазарджишкия окръжен съд.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар