Ясни са имената на част от загиналите на "Тракия"



Полицията в Пловдив обяви имената на част от загиналите в тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия”. Черният списък се попълва от осем човека.

Сред загиналите е 20-годишната Пламена Кръстева от Приморско, която е победителка в конкурс за красота.

14-годишната Бояна Рангелова от Бургас и нейната майка също намират смъртта си тази нощ край Пловдив. Загинал е и вторият шофьор на превозното средство Иван Чакъров.

Пътниците Ивиана Димитрова от Бургас, 22-годишният Мехмед Зюфкер от село Средна Махала и българка с немски паспорт са сред останалите жертви в преобърнатия на аутобана автобус.

На магистралата смъртта си намери и говорителят на полицията в Стара Загора Йонка Георгиева.

Още по темата



Най-тежко остава състоянието на 45-годишната Албена Узунова , която е в кома с тежка черепно-мозъчна травма. Сред пострадалите е и 5-годишно момиченце. Нейната майка и сестра загиват на място. 

Очаква се прокуратурата да реши дали да повдигне обвинения срещу 43-годишния шофьор на автобуса Светослав Димитров за причиняване на смърт по невнимание на 8 човека. 

За подобен род престъпление законът предвижда затвор между 5 и 15 години. 

Община Бургас ще подпомогне финансово семействата на загиналите, обеща в Пловдив кметът на морския град Димитър Николов. 

Заради трагичния инцидент, който потресе България и смъртта на 8 българи, правителството обяви утрешния 16 юни за ден на национален траур.

Източник dnes.bg
Ключови думи:  , , , 



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар