Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец



18-годишният Живко Желев, който дал ключовете за автомобила си на шофьора убиец от Симеоновград, беше освободен от ареста в Хасково.
Братовчедът на Живко – Данаил Георгиев, подкара колата пиян и с несъобразена скорост помете 8 души на тротоара в Симеоновград навръх Великден. Само двама от тях оцеляха.
Пред журналисти Живко Желев заяви, че съжалява за случилото се и че го понася много тежко, защото починалите шестима младежи му били приятели, а някои от тях – и съученици.
Той бе категоричен, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Живко преценил, че е пил и не бива да шофира, но алкохолната му проба е показала по-ниски стойности от тази на братовчед му.
Той обясни, че оставил ключовете на масата и отказал да шофира. След което братовчед му решил да кара. Адвокатът на Живко Димо Стоянов каза, че момчето не е усетило братовчед му да е пил, не е миришел на алкохол.
Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.
Според прокурор Павел Жеков няма необходимост да се иска постоянен арест за Живко. Няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това му е взета шофьорската книжка.
Прокурорът смята, че решаваща роля в случая ще изиграят родителският контрол и общественият натиск.
Не само по показанията на Живко ще се съди дали е знаел, че братовчед му е пил.
"Все пак те са били в една компания, на една маса, в една къща, няма как да не е видял, че Данаил е употребил алкохол", разясни обвинителят.
Живко бе откаран в харманлийското районно управление на МВР, където ще подпише новата си мярка за неотклонение, според която няма да може да напуска родния Симеоновград без знанието на полицията.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар