Полицейското насилие вбеси Станишев



БСП ще информира Европейската комисия за скандала с видеозаписите при ареста на Тенчо Попов.
Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, провокиран от записа, направен от 1 април миналата година.
По думите му вече е ясно, че такъв тип поведение от страна на служители на МВР се толерира.
"Това, което видя целият български народ, е голям срам за Министерството на вътрешните работи. Може да се налага някой да бъде задържан, но това ли е начинът? Някой да мисли, че бившият министър на отбраната, задържан в болницата по унизителен начин, ще бяга или ще оказва съпротива... Да, може да се използва сила, когато има съпротива, но някой да я е видял? 

Да не говорим за срамната и унизителна работа, когато полицаи се снимат за спомен при подобна акция, без дори да проверят камерите в самото място", каза още Станишев.
"При подобно поведение на полицаи къде е прокурорът, защото ако той не взима отношение, означава, че поощрява подобни действия. Къде са проверките на прокуратурата?", попита той.
Сергей Станишев подчерта, че изразява позицията си със съжаление, а не със злорадство.
"Разбра се, че разпорежданията за използване на специални разузнавателни средства (СРС) се дават устно от министъра на вътрешните работи. Това е противозаконно и скандално", обяви той.
Според Станишев в МВР се търси не резултатът – някой престъпник да бъде осъден с достатъчно доказателства, а се търси публичност и PR.
По думите му политиката на ГЕРБ е поръчкова, с безогледни действия, погазване на човешки права.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар