Трайков и Дянков с лоша комуникация



Моите отношения с Дянков в случая са в графата грешка в комуникацията. Проблемът на г-н Първанов е в графата - неспазване на процедурите. Ако има някой виновен, той вече си понесе вината и случаят вече е приключен в четвъртък.
Така Трайчо Трайков - министър на икономиката, енергетиката и туризма, коментира скандала от последните дни с изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов, който в крайна сметка беше уволнен.
Той отказа да отговори дали вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков е казал на Първанов да подпише споразумението с „Атомстройекспорт” за АЕЦ „Белене” с оправданието, че „това, на което не съм свидетел е най-добре да получите информация от самите участници”.
„Най-важната линия на мислене е връзките, които произтичат по линията принципал - дружество. Тази верига свършва при ресорния министър”, добави той. „Така че коментирахме всичко, закрихме случая”, категоричен е Трайков пред Дарик.
Попитан как ще коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че подписаното от Красимир Първанов споразумение предпазва страната ни от арбитраж в Париж, министър Трайков каза:
„Факт е, че сега арбитраж няма. Факт е, че имаме време, през което трябва да свършим максимално много работа, която да ни доближи към крайното решение. Наистина срокът е много амбициозен. Не е изключено времето да не се окаже достатъчно, но това не е фатално, защото всичко трябва да мине по реда си. Ако е необходимо повече време, ще разполагаме с повече време”.
Министър Трайков заяви още, че договорът с консултанта за АЕЦ „Белене” британската банка HSBC не е за повече пари. Неговата цел е да се оптимизира финансовата част. Според Трайков договорът с консултанта е подписан сега, защото всичко не може да се свърши наведнъж.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар