Осъдиха "мамино синче" да си намери работа



Испански съдия нареди на 25-годишен испанец да напусне дома си и да си намери работа, пише в. "Дейли телеграф". Младият мъж от Андалусия, Южна Испания, чието име не се съобщава, завел дело срещу родителите си, когато те отказали да го издържат повече и му препоръчали да започне работа.
Мъжът искал родителите му да му плащат по 400 евро на месец издръжка. Вместо да удовлетвори искането му, съдията по делото постановил, че мъжът трябва да си изкарва прехраната сам и да не разчита повече на родителите си.
Случаят породи полемика в Испания, където безработицата сред испанските младежи достига 43%. Така все повече млади испанци стават част от така нареченото поколение "нито, нито". Терминът е съкращение от израза: Нито работя, нито уча.
Феноменът е познат и в други европейски страни. В Италия този тип младежи са известни като "бамбочони" или бебоци. Там близо 60% от хората между 18 и 34 години живеят с родителите си.
Във Великобритания млади хора, които не работят и не учат, са наричани НРУС, което е съкращение от израза: Не работя, уча и стажувам. 18,8% от английските младежи между 19 е 24 години попадат в категорията на НРУС.
Младите британци, които пък продължават да живеят с родителите си дори и да са навършили 30 години, са наричани "деца, изяждащи спестяванията за пенсия на своите родители", или съкратено ДИСПСР.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар