Бузлуджа ще чуе кой е кандидат №1 за президент на БСП



БСП ще каже кой издига за президент по време на тържествата на Бузлуджа през лятото, обяви пред БНР секретарят на Националния съвет на левицата Евгений Узунов.
Той обясни, че червените ще се опитат да определят кандидата си за държавен глава по възможно най-широко достъпния начин.
"Ще търсят два подхода – чисто партиен, в който се вмества Стефан Данаилов. Другият е да се търси човек, който не членува в партията, но е с ляво мислене и познат сред хората", каза Узунов.
Крайната дума обаче ще има конгресът на БСП.
Председател на предизборния щаб на БСП е Сергей Станишев, посочи още червеният апаратчик.
"Аз съм в състава на предизборния щаб, там сме 18 човека", допълни Узунов.
Що се отнася до представители в местната власт, търсят се хората, които обществото признава като компетентни, грамотни и можещи да решават местните проблеми, посочи той.
"Тук сме готови да надхвърлим всякакво партийно тесногръдие или партиен инат или партийно капсулиране, защото ние сме наясно, че не винаги лидерът на партията е най-подходящият човек за кмет. За да си кмет се искат много качества и затова ще търсим и в своите редици - разбира се, и извън тях - хора, които ще стоят зад нашата платформа и които ние сме готови да подкрепим и които могат да свършат работа", категоричен бе Евгений Узунов. 

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар