Джеймс Уорлик: Много уважавам Първанов



"Искам да се чуят гласът и волята на българския народ на предстоящите избори през есента", заяви пред журналисти американският посланик Джеймс Уорлик.
"Бих искал българите да изберат за себе си най-способните, най-добрите лидери за България”, допълни той.
„Изключително много уважавам президента на България”, категоричен беше американският посланик.
Миналата седмица между дипломата и държавния глава прехвърчаха искри. Уорлик участва в конференция на Атлантическия клуб, на която беше цитиран от информационните агенции да казва, че дискусията между президента Първанов и министъра на отбраната Аню Ангелов за отбранителната политика прилича на фарс.
Първанов веднага отвърна на удара и написа във Facebook, че "от времето на генерал Каулбарс, извънреден пратеник на руския император, никой чужденец не се е държал така, като генерал-губернатор".
По-късно обаче се оказа, че американският посланик не бил разбран правилно. Пресслужбата на посолството разпространи уточнение, че дипломатът не е казвал думата фарс (farce), а false (измислена).

Още по темата

Цялото изречение било: "It`s a little bit of a false discussion, and that`s what I would like to reflect on a little bit right now". В превод: Това е малко измислена дискусия и аз бих искал да обърна внимание на това сега.

Не стана ясно дали недоразумението е в резултат на лошо озвучаване или на грешка в превода. 
В сряда Джеймс Уорлик присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество в областта на горите между Лесотехническия университет и Орегонския университет. Проектът е на стойност 212 000 долара и се финансира от фондация „Америка за България”.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар