Борисов подава оставка, иска да е президент



Борисов подава оставка, иска да е президент
Премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка до края на месеца, шокиращо призна той в кулоарите на парламента рано тази сутрин.

"Ще подам оставката на кабинета до края на месеца. Нека Първанов, като знае много, да дойде и да стане премиер. Постоянно критикува – ето сега се захвана с министър Ангелов“, гневно се сопна премиерът на събралите се журналисти.

"Не ме мислете мен, ще се кандидатирам за президент и ще спечеля, защото хората виждат какво е направено – магистрали, след 2 месеца откриваме спортната зала, метрото върви по-бързо от очакваното“, допълни министър-председателят.

На въпрос кой ще го замести на премиерския пост, Борисов отговори:

"Има кой. Ето един Симеон Дянков е чудесен за премиер – отговорен, финансист човек. Искра Фидосова също е човек, който може да заеме поста. А защо не и Гинче Караминова?

Според член 111, ал. 1 от конституцията, ако министър-председателят подаде оставка, пада целият кабинет. След това президентът трябва да даде мандат за съставяне на правителство на втората политическа сила – в случая БСП.

С оглед на това, че социалистите трудно ще съставят кабинет при мнозинството на ГЕРБ и Атака, вероятно пред страната има два пътя.

Първият – ново правителство на ГЕРБ с мандата на Атака, а вторият – служебен кабинет и безпрецедентните избори 3 в 1 през есента.

Екипът на Dnes.bg ще продължи да ви информира за политическата ситуация постоянно и в днешния 1 април.
Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар