Повдигат обвинения на Рашков, увери премиерът



Днес или утре ще бъдат повдигнати обвинения на Кирил Рашков за това, което „проверките показват“.



Това съобщи премиерът Бойко Борисов, позовавайки се на информация на МВР, данъчните и прокуратурата, като отказа повече подробности.

След сблъсъците в Катуница НАП започна проверка на фирми и физически лица, близки до Цар Киро. Тогава Борисов уточни, че ревизията е започнала 10 дни преди събитията в пловдивското село.

Междувременно, след като жителите на Катуница се оплакаха публично, че фамилията на Цар Киро ги тормози от години, Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура започна проверка на преписките, свързани с Рашков и семейството му.

Борисов уточни днес, че едва след повдигането на обвинения на Рашков Комисията за конфискуване на имущество, придобито от престъпна дейност, би могла да заработи.

„Етническият мир е единственото, което гарантира просперитета на България. Всяка друга постъпка, всяко друго действие гарантира обричането на неуспех на България и изпадането й в дълбока изолация“, отсече премиерът.

Той беше категоричен, че само месец по-късно „народът ще бие с камъни” всеки, който му е причинил международна изолация.

„След 20 дни ще минат изборите и всичко това ще се забрави, както много пъти се е забравяло“, добави премиерът.

Той отбеляза, че рано тази сутрин е разговарял с президента Георги Първанов за провеждането на Консултативния съвет по национална сигурност.

„Съветът е необходим, за да може всеки да каже своята позиция и тези, които считат, че трябва да правят циганите на сапун или да гонят турците от България, да си понесат своята политическа отговорност след това“, смята Борисов.

Премиерът специално благодари, че КСНС ще заседава, след като бъде пуснат първият лот на магистрала „Струма“ на първи октомври и това е съобразено в програмата.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар