Гонят данъчни заради имотите на Цар Киро



Висши данъчни служители от Пловдив може да бъдат уволнени заради спрени проверки срещу Кирил Рашков - Цар Киро и съпругата му Костадинка, съобщава "Труд".


Според изданието през миналата година е било наредено двамата да бъдат проверени заради скъпо струващото им имущество. Проверки на имущество за над 500 000 лв. се правят заедно с прокуратурата.

От пловдивдската дирекция обаче преценили, че на този етап няма нужда да се прави ревизия. Формалното основание било, че имотите на Кирил Рашков и родата му са придобити през 90-те години на миналия век и попадат извън данъчната давност.

Според експерти обаче е имало достатъчно основания данъчните да се заровят в доходите на семейство Рашкови. Именно заради спрените проверки сега започват дисциплинарни производства срещу данъчни от Пловдив.

Освен това проверка е установила, че ромският лидер и фамилията му не са имали навика да плащат данъци.

Единствено синът на Кирил Рашков - принц Иван, който не е между живите, е декларирал доходи от селскостопанска дейност. Те обаче били необлагаеми.

От понеделник, 26 септември, са разпоредени проверки на 13 души, роднини на Кирил Рашков, както и на 6 фирми, свързани с фамилията му.

Проверките обаче ще се водят от софийски данъчни, за да няма съмнение за чадър над Рашкови, обявиха магистрати.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар