Волен нахлу в тв студио, изгони депутати



Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров нахлу тази сутрин в студиото на bTV и направи скандал, с което предизвика останалите участници от парламентарно представените партии да напуснат.

В студиото бяха Асен Агов от Синята коалиция, заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов, заместник-председателят на ДПС и на ПГ Лютви Местан и Румен Петков от Коалиция за България, които обсъждаха размириците в страната след събитията в Катуница.

„Във вашето студио пускате хора, които са виновни за циганските размирици“, каза на влизане в студиото на bTV лидерът на "Атака" и заяви, че не е бил канен да присъства на този разговор.

Водещите на предаването обаче обясниха, че е била отправена покана за участие на представител на „Атака“ чрез пресцентъра на партията, но никой не се е отзовал.

„Шест години представяте нашата позиция като черна и ксенофобска и искате сега да изкарате всички протестиращи престъпници“, разгневи се Сидеров. Поздравявам всички будни българи, които излязоха на улицата, каза още лидерът на "Атака".

Депутатите, които участваха в диспута, напуснаха студиото заради пристигането на Волен Сидеров с думите: "Тръгваме, за да не пречим на господин Сидеров".

Преди скандала Лютви Местан успя да коментира, че от размириците в последните дни интерес имат управляващите.

Според ДПС няма да се успокоят страстите, ако виновните не си получат заслуженото от съда, а не от МВР.

„Манталитетът на властта и омразата, която се лее от парламентарната трибуна, най-вече излизащи от устата на "Атака", вече заливат улицата“, допълни Местан.

Политически контакти между ДПС и Кирил Рашков е нямало, категоричен беше зам.-председателят на ДПС.

Около 700 автомобила са били спрени от МВР на входа на село Катуница в деня на големия протест, съобщи Анастас Анастасов от ГЕРБ, който защити действията на полицията.

Той е убеден, че предишните правителства са протектирали на всички нива Кирил Рашков и това, което виждаме, е резултатът от тази протекция.

Недоволство от ръководството на МВР изрази бившият вътрешен министър, сега депутат от левицата Румен Петков.

„Не може цяла България да знае, че футболните агитки отиват и никой да не ги спре. За първи път имаме смъртни случаи. Полицаите започнаха да си вършат работата, въпреки министерството“, коментира той.

Синият депутат Асен Агов също обвини ръководството на МВР.

„Политическите господари на полицаите не им дават възможност да работят“, заяви той.

По думите му през последните 20 години я има покварата от купуването на ромски гласове, създаването на изкуствени феодали с парите на управляващите.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар