Прокуратурата иска постоянен арест за Кирил Рашков



Прокуратурата внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража” на Кирил Рашков след жалба за отправени заплахи за убийство в село Катуница.

Прокуратурата е събрла достатъчно доказателства, че той носи вина за отправените две закани за убийство към майката на убития 19-годишен Ангел Петров - Иванка Петрова, и другата закана, отправена към мъжа, който е отгледал убитото момче - Веселин Христов, съобщи за Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Все още се проверява смъртната заплаха по адрес на бившата кметица на Катуница София Христева.

В мотивите си за искане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" Асеновградската прокуратура е посочила, че ако бъде на свобода, Кирил Рашков може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Окръжната прокуратура в Пловдив образува и досъдебно производство за укриване на данъци от Цар Киро, който в продължение на седем години от 2004 г. досега не е подавал данъчна декларация и не е платил нито един лев данъци. Тази информация постъпила в прокуратурата след мащабна данъчна проверка на доходите на фамилия Рашкови.

В момента Кирил Рашков се намира в следствения арест в Пловдив, а утре Районният съд в Асеновград ще реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар