Плевнелиев иска българите да гласуват "за", а не "против"



"Надявам се за първи път в историята на изборите в България българите да гласуват не "против", а "за", да преценят политиците не по думи, а по техните действия, да вземат за себе си своето мъдро решение", каза в Силистра кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Помолен да коментира свои изявления, че не е политик, а експерт, Плевнелиев се пошегува, че е добре инженерите да стават политици, но обратното е лошо.

Той заяви, че президентът трябва да дефинира дългосрочните приоритети на държавата и да дава възможност те да са в синхрон с регионалните приоритети.

"Задаваме дългосрочно посоката, за да гарантираме стабилност и последователни усилия на много правителства, намираме подходящите модели и президентът спира дотам – той гарантира, че моделът в България работи, че институциите работят в интерес на гражданите и националните приоритети – всичко останало е предмет на изпълнителната власт", обясни Плевнелиев.

Според него няма промяна в отношението на хората преди и след случая в Катуница.

"Българите са мъдри, те знаят, че това е един криминален случай и той не може да бъде по никакъв начин в дневния ред на тази кампания", каза Плевнелиев.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар