Фандъкова обеща уредена и красива София



Уредена и красива европейска столица си поставя за цел столичният кмет Йорданка Фандъкова, която ще се бори за втори мандат в София.

Фандъкова представи в НДК основни акценти от работната програма за управление на София "Градим София. Европейска столица с устойчиво развитие".

Спряхме скандалното заменяне и раздаване на София, прекратихме работата на парче и стъпихме на здрава основа, заяви Фандъкова. Тя припомни, че е прекратен монополът върху чистенето на столицата. Сега София е видимо по-чиста, по-зелена и по-цветна, похвали се Фандъкова.

До края на годината ще бъдат разкрити нови над 700 места в детските градини, обеща столичният кмет.

Готова е програма за значително намаляване на безстопанствените кучета, посочи още тя.

Бюджетът на София е удвоен със спечелените европейски проекти. Над 1 млрд. лева безвъзмездни европейски средства влагаме за изпълнението им, допълни тя.

Фандъкова отбеляза, че комплексно се работи за изграждането на метрото и паркингите, на улиците и булевардите, на подлезите и велоалеите. Създадена е добра система за уличните ремонти. Тя отбеляза, че София е градът с най-ниската безработица в страната - три пъти по-ниска от средната за страната.

Имаме амбицията да се утвърди столицата като делови и инвестиционен
център в Югоизточна Европа, за което вече има и първите резултати, каза Фандъкова и посочи добрите бизнес-проекти на чуждестранни инвеститори в града.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар