Хванаха вероятния извършител на атентата в Минск



Единият от двамата задържани по подозрение в съпричастност към взрива в метрото в Минск е вероятният извършител на терористичния акт, съобщи РИА Новости.
Зам. главният прокурор Андрей Швед е заявил, че това се потвърждава от показанията на задържания, както и от записите на охранителните камери.
И двамата задържани са граждани на Беларус, живеещи в един от областните центрове. Вероятният извършител е 25-годишен, неосъждан. "Те без съмнение са се познавали отдавна", добави Швед.
Ръководителят на следствената група заяви също, че се проверява причастността на задържаните към взривовете във Витебск през 2005 г. и по време на тържествата по случай Деня на независимостта в Минск на 3 юли 2008 година.
"Тази информация е получена от самите заподозрени и трябва да бъде проверена",  отбеляза Швед.
По-рано бе съобщено, че няколко души са задържани за терористичния акт в Минск.
При взрива, станал в понеделник на метростанция „Октябърская“, загинаха 12 души. В болниците в Минск в момента се намират 151 души, като 40 от тях са в тежко състояние.

По-рано беше съобщено, че правоохранителните органи са успели да установят предполагаемия извършител на терористичния акт, съставени са фотороботи на двама заподозрени.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар