Новите калинки прогониха шефовете на ДФ "Земеделие"



След поредицата от скандали в земеделието цялото ръководство на фонд "Земеделие" е сменено, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
Новият изпълнителен директор е Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков.
След избора му той е предложил нови заместници, с които да работи в екип.
Това са Свилен Костов, който досега беше началник на отдел "Директни плащания" в ДФЗ. Той поема ресора на досегашния зам.-директор Мюхеттин Караоглан.
Другият нов зам.-директор е Иван Капитанов, който идва от Министерството на финансите, където до момента е бил шеф на Дирекция "Финанси на реалния сектор". Той поема мястото на Ангел Кинанов.
Третият нов зам.-директор е Свилен Колев, който работи в ДФЗ от 2000 г. и е минал през всички нива, като е участвал в създаването на Агенция САПАРД и е бил началник на отдел "Пазарни механизми".
Той поема ресора Програма за развитие на селските райони. Постът на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат, се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.
Държавен фон „Земеделие“ се тресе от скандали, след като гръмна сагата с бившия му шеф Калина Илиева. Първоначално тя криеше бременността си и представяше фалшиви болнични листове, след което се оказа, че дипломата й е фалшива.
След изгонването й поста пое Светослав Симеонов. Периодично обаче от опозицията алармираха за други „калинки“ в земеделието и за лобистки скандали.
Последният гръмна от СДС, които представиха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се жалва, че му е оказван натиск.
"Многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата", пише досегашният шеф на фонда в писмото с дата 25 юни 2010 г.
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обаче заяви, че това писмо било фалшиво. Само ден по-късно скандалът в земеделието доби нови размери, след като цялото ръководство беше сменено.
Земеделският министър дава извънредна пресконференция.
Очаквайте подробности!

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар