Проверка: Няма опасност за депутатите



Няма опасност за живеещите депутати в блок в кв. "Мотописта", показали три технически проверки, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание /НС/. 

Проверките са извършени след публикации в медиите през февруари. Носещата конструкция на блока е в отлично състояние и няма опасност за живеещите в него, посочват от НС. 

Според становището на Университета по "Архитектура, строителство и геодезия" в блока има пукнатини, но те са предимно по ограждащите и вътрешни преградни стени, не засягат основната носеща конструкция на сградата и не застрашават живота на хората в нея. 

Пукнатините трябва да се отстранят при извършването на ремонт в засегнатите участъци, се посочва в техническото становище на университета.
Проверки са извършили и главният изпълнител на жилищния блок „Главболгарстрой” АД, както и проектантът „БЕСТ – ХГ” ООД. Те също са констатирали, че няма пукнатини, деформации, неравномерно слягане и потъване на основи или други признаци, показващи повреда в носещата способност на стоманобетонната конструкция на сградата или на отделни конструктивни елементи и няма опасност за целостта и сигурността й.

Източник actualno.com



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар