МВР: Да не съчувстваме на похитителя!



Сформирана е група към МВР, която да анализира всичко по случая в Сливен от самото начало до края на операцията, заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Единственото, от което сме се водили, е да има благоприятна развръзка, да няма жертви и пострадали, посочи МВР шефът.
Той отбеляза, че очаква в съда да бъде отчетен фактът, че похитителят се е отнесъл добре и без агресия към взетите от него заложници.
„Ние не сме хора, които се опияняваме от добрия край, по който приключи този случай. Ние сме хора, които искаме да анализираме четири – пет дни и да седнем и да прецизираме стъпките, които сме предприели”, коментира Цветанов.
Според него всеки трябва да понесе отговорността за действията си.
„Въпросът не е дали съчувстваш или не, защото има човек, който лежи в болницата. В тази посока не бих искал да изпадаме в съчувствие, а да направим равносметка и приятелите му какво му помогнаха преди този случай“, добави Цветан Цветанов.

Министърът поясни, че информацията, че Стефан Стефанов е наркоман е изиграла роля той да се отключи и да разговаря.
Тогава се прецени, че това трябва да бъде пуснато, защото ние не знаехме кой е, обясни Цветанов.
След това представителите на МВР си поставили за цел да обрисуват нападателя като добър човек, за да продължат успешно преговорите с него.
Трябва да има една по-стройна организация за информираност и по този начин да се стремим да имаме диалог, както се стремяхме да го имаме с похитителя, защото и медиите могат да допринесат, но могат и да попречат, коментира още министърът.
По думите му повишаването на конвенционалната престъпност е предимно сред младите хора.
Той поясни, че грабежите в търговските вериги са извършвани от хора на възраст от 16 до 21 години. „Това е повишаване, което се чувства", каза още Цветан Цветанов.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар